top of page

Openingsuren observatorium

Doorheen het jaar veranderen de uren dat de duisternis valt. Daarom zijn de openingsuren van de vaste kijkdagen afhankelijk van de periode. U kan deze hieronder terugvinden, maar het makkelijkst is om in de agenda te kijken. Daar staat iedere activiteit apart vermeld en ziet u meteen ook de juiste openingsuren voor die dag. Voor de vaste kijkdagen hoeft u zich niet in te schrijven (tenzij voorafgegaan door een themavoorstelling). Let op: vanaf half mei tot half augustus zijn er zeker geen vaste kijkdagen vanwege de late duisternis. Voor meer praktische info over kledij, tarieven en meer kijkt u best op de pagina kijkdagen.

Vaste kijkdagen 

Openingsuren

Van november tot maart

van 19u00 tot 21u00

Van maart tot april

van 20u00 tot 22u00

Van mei tot juni

van 21u30 tot 23u00

Van juni tot augustus

geen vaste kijkdagen

Van augustus tot september

van 21u30 tot 23u00

Van september tot november

van 20u00 tot 22u00

Voorafgaande themavoorstellingen

Indien de kijkdag wordt voorafgegaan door een themavoorstelling, dient u zich hiervoor wel in te schrijven via  de pagina 'Agenda'. Daar kan u kijken of er een themavoorstelling plaatsvindt tijdens of buiten een vast kijkdag. De voorstellingen beginnen steeds om 19u00 (tenzij anders vermeld). Daarna kan u zich naar het dakterras begeven voor het waarnemen door onze telescopen. 

Slecht-weer programma

Bij bewolkt weer gaat de kijkdag niet door. U kan daarom best op de dag van de waarnemingsmomenten, de website of onze facebookpagina in de gaten houden. Ten laatste om 12u00 die dag, laten we u weten of de kijkdag al dan  niet doorgaat. Indien er een themavoorstelling plaatsvindt, zal deze wel doorgaan (steeds inschrijven hiervoor natuurlijk), ook bij slecht weer dus. Enkel indien er bewolking is, zal er daarna ook toegang zijn tot het dakterras en kunnen wij u meer uitleg geven over onze telescopen en wordt er eventueel een bijkomende presentatie voorzien in open lucht. Bij regenweer zal er dus geen toegang zijn tot het dakterras.

Locatie

Het Observatorium Georges Lemaître is gelegen op het dakterras van het Jeugd- en Cultuurhuis 'De Steen'. Let op: de ingang bevindt zich aan de parkingzijde.

De sterrenwacht zelf ligt op het derde verdiep, het educatief lokaal waar de themavoorstelling, cursussen e.d. doorgaan, bevindt zich op het eerste verdiep (lokaal 3).
Deze plaatsen zijn bereikbaar via de trap of met de lift.

Adres en contact

Observatorium Georges Lemaître Bocholt

Cornelius a Lapideplein 3, 3950 Bocholt

email: info@oglb.be

Contacteer ons

Heeft u vragen of opmerkingen? Wenst u een activiteit met uw vereniging of organisatie op het observatorium? Contacteer ons dan via het invulformulier hiernaast en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden.

U kan ons activiteiten en aankondigingen ook volgen via onze facebookpagina. 

Bedankt voor de inzending!

Vul hier uw bericht in

bottom of page