top of page

Jongerenwerking

Zoals alle andere organisaties of verenigingen probeert ook het ECNS jongeren warm te maken voor haar activiteiten. Met een observatorium op 18 meter hoogte, een 360° kijk op de horizon, een mooi arsenaal aan telescopen én, zeker zo belangrijk voor de jongeren van nu, digitale toepassingen zoals astrofotografie, menen we een aantrekkelijk kader te kunnen bieden aan jongeren die de wereld van de sterrenkunde verder willen exploreren.

 

Onze jongerenwerking zal zich richten op een leeftijd van 12 tot 24 jaar. Voorkennis is absoluut niet nodig. Maar het is wel interessant wanneer je eerst een inleidende cursus sterrenkunde volgt zoals 'Over de bomen heen, wegwijs aan de sterrenhemel' of, afhankelijk van je leeftijd, de jeugdcursus sterrenkunde.

 

Daarnaast is het belangrijk, alvorens je met onze kostbare telescopen mag werken, om een cursus telescopen te volgen. Heb je zelf al voldoende voorkennis van zowel sterrenkunde als het gebruik van telescopen én monteringen, dan kan je na een beoordeling van het bestuur zo toetreden tot de jongerenwerking.

Meer info nog.

bottom of page