Cursus Stellarium

Met het programma ‘Stellarium’ word je vertrouwd gemaakt met het interactief bekijken van de sterrenhemel met de pc of laptop. Niet alleen sterren en sterrenbeelden herkennen, maar ook hoe je planeten, nevels, sterrenhopen en nog veel meer terug kan vinden komen aan bod. En natuurlijk veel tips & trucs die je moet kennen om Stellarium tot het uiterste te gebruiken. Het softwareprogramma is gratis en kan op Windows, Mac en Linux worden geïnstalleerd.

In de eerste plaats is dit voor zij die de cursus sterrenkunde hebben gevolgd. Maar mocht je Stellarium toch willen leren kennen omdat je bijvoorbeeld al voorkennis hebt van sterrenkunde, dan kan dat natuurlijk.

Na de inschrijving krijg je alle informatie om Stellarium te installeren zodat je klaar bent voor de cursus. 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De cursus is informatief. Er is dus geen evaluatie of dergelijke voorzien.

De cursus omvat 1 lesavond van 19u00 tot 22u00


Locatie: Observatorium Georges Lemaître - Bocholt, Cornelius a Lapideplein 3 (1ste verdiep, lokaal 3)
 

Prijs: cursisten cursus sterrenkunde 8€, niet cursisten 10€. Geef ons zeker ook een seintje indien er geen cursus voorzien is momenteel, maar je toch je interesse hebt. Bij genoeg gegadigden kan er dan eventueel vervroegd een cursus worden georganiseerd.


Inschrijven: info@ecns.be


Betaling: Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde Bocholt – Rekeningnummer: 610-0244822-85 – IBAN: BE89 6100 2448 2285 – BIC: DEUT BE BE – Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch

 

Benodigdheden: Laptop

MOMENTEEL IS ER NOG GEEN DATUM VOOR EEN CURSUS