top of page

za 11 dec

|

Bocholt

Komeet Leonard AFGELAST WEGENS WEERSOMSTANDIGHEDEN

Het gebeurt niet zo vaak dat we een komeet met het blote oog kunnen zien. Maar in december zou het wel weer eens raak kunnen zijn. Daarom richten we onze telescoop naar het oosten en hopen we u het spektakel nog meer in detail te laten zien. Mis deze kans niet! Wel voor vroege vogels...

Toegang volwassene €2, kinderen 12-18 jaar €1, van 0-12 jaar gratis. Registreren niet vereist.
Andere evenementen bekijken
Komeet  Leonard AFGELAST WEGENS WEERSOMSTANDIGHEDEN
Komeet  Leonard AFGELAST WEGENS WEERSOMSTANDIGHEDEN

Tijd en locatie

11 dec 2021, 05:30 – 7:30

Bocholt, Cornelius A Lapideplein 3, 3950 Bocholt, België

Over het evenement

De komeet 'Leonard', officieel 'C/2021 A1' passeert op 12 december op een afstand van ongeveer 34,9 miljoen kilometer langs de aarde. Kometen zijn vaak onvoorspelbaar in hun helderheid wanneer ze de zon naderen, maar de laatste berekeningen tonen aan Leonard rond 10 december helder genoeg zou moeten zijn om met een verrekijker te kunnen zien. De schattingen zijn zelfs in die mate dat de komeet misschien met het blote oog te zien zal zijn. Maar door onze telescoop is het natuurlijk nog mooier. Daarom organiseert het observatorium een ochtendwaarneming. De komeet komt nu eenmaal in het oosten op, kort voor zonsopgang. U dient er dus zeer vroeg voor op te staan, maar dan krijgt u wel iets te zien aan de sterrenhemel wat niet zo vaak voorkomt. Gewoon die wekker zetten dus...

De toegang is doorlopend van 05u30 tot 08u00. Houdt er wel rekening mee dat bij het intreden van de ochtendscherming het moeilijker wordt om de komeet nog goed waar te nemen. Op tijd daar zijn is dus de boodschap. Kijk de avond voordien hier zeker nog eens terug of de activiteit ook kan doorgaan (slecht weer). Voor lastminute updates kan u ons ook volgen op onze facebookpagina.

Praktisch: Het observatorium is gelegen op het derde verdiep in De Steen (bereikbaar met de lift). Opgelet: u dient de ingang te nemen aan de parkingzijde van het gebouw.

Kijk zeker ook voor meer praktische informatie over kleding, lichthinder en consumptiemogelijkheden op de pagina 'Kijkdagen'. Laat u niet verrassen door de koude!

Deel dit evenement

bottom of page