top of page

za 12 aug

|

Bocholt

Plat op het dak

Jaarlijks leggen we ons gezellig naast elkaar neer op het dak tussen de telescopen van het observatorium en kan je na de zonsondergang bij de uitleg over de sterrenbeelden, vol verwondering naar het hemelgewelf kijken met als toegift de Perseïden. Maar er is meer. Lees hieronder verder.

Volwassene €3 of €2; 12-18 jaar €2 of €1; 0-12 jaar gratis. Verplicht inschrijven.
Homepagina
Plat op het dak
Plat op het dak

Tijd en locatie

12 aug 2023, 19:30 – 23:59

Bocholt, Cornelius A Lapideplein 3, 3950 Bocholt, België

Over het evenement

Thema voorstelling: Dit jaar starten we de avond met een voorstelling over vallende sterren ofwel meteoren. Wat zijn meteoren? Hoe ontstaan ze. Waarom kunnen we ze zien? Deze en nog meer vragen beantwoorden we in combinatie met prachtige beelden op het grote scherm.

Hotdogs: Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een lekkere hotdog te verorberen (keuze zuurkool/ajuin). U dient deze wel op voorhand te bestellen.

Vallende sterren: De meteorenzwerm Perseïden is weer van de partij in het weekend van 12 op 13 augustus. Het beste moment om te kijken is in de nacht van 13 augustus, maar we hopen natuurlijk met wat geluk ook veel meteoren te zien nog voor middernacht.

Liggend op het dak: Het is de bedoeling dat u zich die avond neerlegt. Om het u zo comfortabel mogelijk te maken, brengt u zelf iets mee waarop u lekker kan neerliggen (om zo goed mogelijk te kunnen waarnemen, raden we stoelen af). Een ligbedje, luchtmatras, dekentje, kussen... Als u zich maar comfortabel kan neerleggen en geen kou krijgt.

Slecht weer programma: De Combi Thema voorstelling/Plat op het dak gaat sowieso door. Bij neerslag zorgen we voor een gezellige setting in het lokaal (tafels per reservatie) en serveren we de hotdogs na de voorstelling. Indien enkel bewolkt serveren we de hotdogs op het dak. Indien u enkel ingeschreven bent voor Plat op het dak, wordt het betaalde bedrag teruggestort op uw rekening.

Combi Thema voorstelling/plat op het dak: Deur lokaal open om 19u15. Start voorstelling 19u30. Aansluitend Plat op het dak. Inschrijven verplicht via info@oglb.be en dit voor 11 augustus 12u00. Vermeld 'Combi voorstelling/plat op het dak + aantal personen + aantal hotdogs. Prijs toegang: €3/volwassen, €2/12-18 jaar, tot 12 jaar gratis, prijs hotdog: €5/stuk. Betalingsmodaliteiten worden via mail bekend gemaakt.

Enkel Plat op het dak: Deur observatorium open om 20u30. Inschrijven verplicht via info@oglb.be en dit voor 8 augustus. Vermeld 'Enkel Plat op het dak + aantal personen + aantal hotdogs. Prijs toegang: €2/volwassen, €1/12-18 jaar, tot 12 jaar gratis, prijs hotdog: €5/stuk. Betalingsmodaliteiten worden via mail bekend gemaakt.

Toegang en timing: Zonsondergang: 20u50. Einde voorzien tussen 23u30 en 24u00. De ingang van het gebouw bevindt zich aan de parkingzijde. Het observatorium is gelegen op het derde verdiep in De Steen (bereikbaar met de lift). Het educatief lokaal 3 (voorstelling) bevindt zich op het eerste verdiep (bereikbaar met de lift).

Kijk zeker eens voor meer praktische informatie over kleding, lichthinder en consumptiemogelijkheden op de pagina 'Kijkdagen'. Laat u niet verrassen door de koude!

Voor lastminute updates kan u ons ook volgen op onze facebookpagina

Minder lezen >>

Deel dit evenement

bottom of page