top of page

zo 07 jul

|

Bocholt

Zonnekijkdag

Tijdens de Zonnekijkdag worden in gans Vlaanderen de telescopen op een veilige manier naar de zon gericht. Ook bij ons op het observatorium kan u de zon op verschillende manieren komen bekijken. Laat u verwonderen door wat u ziet en te horen krijgt over onze eigen ster aan de hemel.

Toegang volwassene €2, kinderen 12-18 jaar €1, van 0-12 jaar gratis. Registreren niet vereist.
Homepagina
Zonnekijkdag
Zonnekijkdag

Tijd en locatie

07 jul 2024, 13:00 – 17:00 CEST

Bocholt, Cornelius A Lapideplein 3, 3950 Bocholt, België

Over het evenement

De toegang is doorlopend. U bent dus welkom tussen 13u00 en 17u00. Ten laatste op zaterdag 1 juli om 18u00 's avonds laten wij u hier weten of de kijkdag al dan niet kan doorgaan vanwege het de weersomstandigheden. Voor lastminute updates kan u ons ook volgen op onze facebookpagina.

Om 14u00 zal er een themavoorstelling van een uur zijn over de zon in al haar facetten (geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 10 jaar). Gelieve hiervoor te reserveren op info@oglb.be met vermelding ZON 14u en het aantal personen.

Praktisch: Het observatorium is gelegen op het derde verdiep in De Steen (bereikbaar met de lift). Het leslokaal is op het 1e verdiep lokaal 3. De ingang bevindt zich aan de parkingzijde.

Kijk zeker eens voor meer praktische informatie over kleding, lichthinder en consumptiemogelijkheden op de pagina 'Kijkdagen'. Laat u niet verrassen door de koude!

Planning


  • 1 uur

    Themavoorstelling

    leslokaal zaal 3

Deel dit evenement

bottom of page